Motståndare till en kroppspositiv strategi tror att denna rörelse uppmuntrar människor att äta fel. Men inget inflytande från utsidan kommer att få oss att ta tag i problem om vårt arsenal har andra sätt att hantera dem, psykolog Julia Lapina är säker.

Vad är en kroppspositiv om du tittar noga på det? Denna rörelse lägger inte en livsstil, utan gör det bara möjligt att äntligen sluta plåga dig själv och andra.

Ofta råd om hur man ska leva och äta är inte ett tecken på att ta hand om något annat, de gör det bara värre. Att säga att vi bakar om tillståndet för den som vi rekommenderar detta eller det, vi försöker bara motivera vår aggression. Men om vi verkligen är oroliga för en nära och kära, är det viktigt att komma ihåg att genom att skydda honom från kroppspositiva idéer, kommer vi inte att hjälpa till att lösa de problem som han vanligtvis hanterar med hjälp av överätning.

Vad gör oss verkligen för mycket för mycket? Och vad har kärleken till din egen kropp att göra med det?

Förbud fungerar inte

Det första och huvudsakliga skälet till förekomsten av livsmedelsstörningar är en kultur för begränsningar där vi bor.

Vår hjärna vill mest vad vi inte kan. Kom ihåg historien om Romeo och Juliet. De var redo att dö, om de bara strider mot förbuden att vara tillsammans. Men om ingen hade motsatt sig sitt äktenskap är det troligt att Juliet skulle ha svalnat till Romeo ett år senare. Det händer också med mat. Vi drömmer om kaka när vi sitter https://www.sonsofcyrus.com/min-man-slutade-ge-komplimanger-och-jag-slutade/ på kefir. Och sedan bryter vi av och äter en skadlig produkt.

Och om vi inte äter kakor på tio år är det svårt för oss att acceptera det faktum att det faktiskt inte finns något dåligt i dem. Vi är rädda för att vi, till exempel, till exempel, kroppspositiva idéer, kommer att börja äta dem och vi kommer inte att kunna stoppa. Men först och främst måste vi översätta fokus för uppmärksamhet för att återställa förtroendet och återfå självkänsla. Lär dig att inte knappast begränsa dig själv utan att förstå dina verkliga behov.

Varför går vi ner i vikt?

De flesta går inte ner i vikt för att förbättra hälsan. 95% begränsar sig till mat för att bli av med stigma, få stöd, erkännande. Lusten efter kärlek som vi en gång inte hade fått, rädslan för att bli avvisad igen är den jord som störningarna i matbeteendet "blomstrar".

Och hälsa här är på sista plats bland orsakerna till viktminskning.

Dessutom missförstod vi ibland vad som faktiskt är en hälsosam livsstil. Det verkar för oss att så snart vi går ner i vikt kommer vi omedelbart att bli friska. Men oftast blir vi besvikna. När allt kommer omkring är hälsa inte bara centimeter som mäter midjan. Detta är främst brunnen för internt och externt, vård av andra, familjerelationer, intressant arbete, medicinsk vård. Vissa kvinnor, efter att ha överlevt medicinskt våld, kan inte under lång tid tvinga sig att konsultera en läkare, men regelbundna undersökningar är mycket viktigare än dieter.

Efter att ha gått ner i vikt kommer vi inte att lösa alla frågor som lockar oss. Men detta är ofta glömt. Det verkar för många att kroppen positiv kommer att förvärra de problem som redan finns. Faktum är dock att inget inflytande från utsidan faktiskt kan hjälpa eller skada om det inte finns någon beredd jord för dem.

Kroppsneutralitet

Kroppens positiva är främst att hjälpa människor att sluta gömma sig på sin kropp. Men ibland kan det vara svårt för oss att älska oss själva, särskilt om vi är vana att hata reflektionen i spegeln. För dem som är svåra att omedelbart gå vidare till kärlek finns det ett begrepp av kroppsneutralitet-det vill säga en lugn inställning till kroppen. Med denna inställning till dig själv och andra leds kroppens tema i allmänhet från dagordningen – det är inte nödvändigt att älska den, du kan helt enkelt behandla det som en given.

I själva verket är hat inte alltid på ett ögonblick, som om magi förvandlas till kärlek. Men försök att bekanta sig med principerna för kroppsneutralitet för att bli av med tvångssätt om kroppen och maten.

Deixe um comentário

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *